Wij vroegen een aantal Vrienden van KUNSTENISRAËL waarom zij het belangrijk vinden om Vriend te zijn.

001_Jaap Meijers uitsnede voor websiteJaap Meijers: “Israël wordt veel te vaak geassocieerd met narigheid en ellende, terwijl er op het gebied van kunst bijzonder mooie dingen worden gecreëerd. Op zeer toegewijde manier probeert KUNSTENISRAËL dit onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek. Dat initiatief ondersteun ik graag.”

 

Rosa van der Wieken: “Ondanks alle problemen bestaat er in de staat Israël zo’n enorm en 004b_Rosa van der Wieken-head-crophoogstaand aanbod aan kunst en cultuur. Ik steun graag een stichting die eraan bijdraagt dat Nederlanders daarmee kennis kunnen maken.”

 

Foto Berry van Kollem uitsnedeBerry van Kollem: “Over Israël, haar geschiedenis, de mensen, het land, raak ik nooit uitgelezen. Om al die indrukken en gedachten te kunnen stroomlijnen, dompel ik mij graag regelmatig onder in Israëlische kunst. De beslissing om een bescheiden bijdrage te leveren aan KUNSTENISRAËL was dan ook snel gemaakt.”

 

foto David Beesemer kleinerDavid Beesemer: “Ik vind het werk van KUNSTENISRAËL van groot belang en uiterst fascinerend. Het is prachtig om te zien wat een geweldige kwalitatieve bijdrage Israël levert aan de wereld van de kunst. KUNSTENISRAËL stelt het publiek in staat hiervan kennis te nemen en dat vind ik van groot belang, vooral in deze turbulente tijden. Ik steun daarom ook van harte het goede werk van Ken Gould en zijn team.”

Portretfoto Joel frescoJoël Fresco:KUNSTENISRAËL laat ons kennis maken met een diversiteit aan Israëlische kunst, wat een prachtige promotie is van hetgeen Israël op dit gebied te bieden heeft. Hierdoor wordt op een bijzondere wijze invulling gegeven aan een behoefte waar wij inmiddels niet meer buiten kunnen. Daarom is het belangrijk dat wij dit blijven omarmen en steunen! Hoe? Simpel. Door Vriend te worden!”

 

Portret Frist Barend kleinerFrits Barend: “Israël kent meer vragen dan antwoorden voor de meeste Nederlanders. Een van de vele vragen die we als regelmatige bezoeker van (familie in) Israël krijgen, luidt: ‘Is het wel veilig?’ Ons antwoord is dat het niet verstandig is om in Tel Aviv of Haifa zomaar over te steken. Met andere woorden, net als in Parijs en Amsterdam. Maar verder? Israël kent prachtige musea en een nog veel krachtiger en rijker kunstleven. Het land komt om van de culturele festivals en artiesten. KUNSTENISRAËL probeert regelmatig een klein deel van dat onbekende Israël, het kunstzinnige Israël naar Nederland te brengen. Want Israël is veel meer dan wat Nederlanders denken, meer dan politiek alleen. Israël bruist.”

Betty Bausch by Shmulik Balmat 2013 uitsnedeBetty Bausch: “Toen ik in de jaren ’50 in Parijs werkte namens de Nederlandse regering raakte ik bevriend met de Israëlische beeldhouwer Shammaj Haber. Ik kende de problemen van de Israëlische kunstenaars, maar ik zag ook de< mogelijkheden. Terug in Nederland trouwde ik in ’61 met de kunstschilder Dolf Bausch. In 1981 vestigden wij ons in Israël, in Eilat, waar ik een tentoonstelling van zijn werk organiseerde. Die was later ook in Nederland te zien. Nog steeds heb ik een intense belangstelling voor de Israëlische kunsten. Omdat ik vind dat die kunst overal moet worden gezien, en zeker ook in Nederland, ondersteun ik KUNSTENISRAËL van harte.” Foto: Shmulik Balmat

Louis Polack-g kleiner en uitsnedeLouis Polack: “KUNSTENISRAËL is voor mij de ideale organisatie om met Israëlische kunstenaars in contact te komen. Door Israëlitische kunstenaars in de gelegenheid te stellen om in Nederland te exposeren en op te treden kunnen zij zich internationaal profileren. Tijdens exposities en muziekconcerten ervaar je het enthousiasme en de grote klasse van deze kunstenaars en musici en wens je dat meer mensen aan deze voorstellingen zouden deelnemen. Door de activiteiten die KUNSTENISRAËL organiseert bij een groter publiek onder de aandacht te brengen komt tevens Israël op een positieve manier in het nieuws.”