KUNSTENISRAËL maakt mogelijkLOVE-ISM

13-03-14  EYE Film Institute, IJ-Lounge, Amsterdam

Love-ism is een langlopend project van choreograaf Mor Shani, die in 2009 afstudeerde aan de ArtEZ dansacademie en wiens choreografieën internationale prijzen hebben gewonnen. Sinds 2010 is hij de huischoreograaf bij Dansateliers in Rotterdam, en in 2013 kwam hij bij ICKamsterdam als gastartiest. 
Geïnspireerd door het boek The Art of Loving van Erich Fromm, neemt hij het begrip ‘intimiteit’ onder de loep. De afgelopen maanden organiseerde Shani fysieke workshops die hij vertaalde naar een serie duetten en een eerste film. Tijdens een workshop op donderdag 13 maart werken Shani en video-artiest Paul Sixta samen met amateurs en de cast van Love-ism. Hoe wordt de kwetsbaarheid van een nieuwe ontmoeting vertaald in beweging – en op welke manier kan dat in beeld worden gebracht, zonder dat de camera de intimiteit verbreekt? 
Op zondag 16 maart wordt de film vertoond bij Cinedans, gevolgd door een discussie onder leiding van Jacq. Algra. 
Danservaring is niet noodzakelijk voor de workshop of de film. Love-ism is een productie van Dansateliers in samenwerking met ICKamsterdam, co-geproduceerd door Frascati Productions, Act Your Age SKVR en KUNSTENISRAËL.