KUNSTENISRAËL maakt mogelijkAYA BEN RON - ALL IS WELL

28-02-13  , Eindhoven

In opdracht van het Máxima Medisch Centrum Eindhoven en het Van Abbemuseum heeft Israëlische kunstenaar Aya Ben Ron (1967, Haifa, Israël) het kunstwerk 'All is well' gerealiseerd. Het werk heeft een centrale plek gekregen in de ontvangsthal van het Máxima Medisch Centrum Eindhoven. 

Het kunstwerk All is well  
All is well bestaat uit een roestvrijstalen waterbron met een diameter van vier meter waarboven zes roestvrijstalen figuren zweven. Elk figuur refereert aan een ander botanisch element en kent verwijzingen naar de geschiedenis van ziekenhuizen. Dezelfde zes figuren worden gepresenteerd en toegelicht op zes afzonderlijke kaarten en posters die op verschillende wachtkamers en rustplaatsen in het ziekenhuis te vinden zijn. 

De kunstenaar Aya Ben Ron De kunstenaarspraktijk van Aya Ben Ron is zeer gevarieerd en omvat sculpturen, video, tekeningen en installaties. In al deze uitingsvormen onderzoekt ze het kwetsbare lichaam, de gewaarwording van gezondheid en normaliteit, en de collectieve herinnering van pijn in de breedste sociaalhistorische zin. 

All is Well, het eerste kunstwerk in een reeks van activiteiten, is mede mogelijk gemaakt door Stichting Máxima, het Mondriaan Fonds en KUNSTENISRAËL.