KUNSTENISRAËL maakt mogelijkLITTLE HEROES [GIBORIM KTANIM]

09-06-13  Bioscoop Het Ketelhuis, Amsterdam

Filmisreal, het festival voor nieuwe Israëlische cinema vindt dit jaar vindt voor de zesde keer plaats in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, voor het eerst in de maand juni.
Filmisreal 2013 vertoont de beste en nieuwste films uit Israël. Dit jaar hebben we de meeste fictiefilms ooit en maar liefst 20 Nederlandse premières weten binnen te slepen.

Zoals elk jaar biedt Filmisreal weer een veelvoud aan filmvertoningen, nagesprekken met filmmakers, studentenfilmcompetitie met een publiekjury, de festival-lounge en nog veel meer. 

De films zijn dit jaar verdeeld in drie thema’s: Film is liefde, waarin het wankele evenwicht tussen houden van, seksualiteit en lust onder de loep wordt genomen, Film is terugkijken, waarin Israël als relatief jong land terugkijkt op haar eigen geschiedenis, met een nieuwe en frisse blik, en Film is perspectief waarin een veelheid aan perspectieven getoond wordt op het conflict in Israël, vanuit de Joods-Israëlische, Arabische-Israëlische en Palestijnse kant. Hoe werkt het conflict door in het leven van alledag en de dagelijkse keuzes die mensen maken?   

Wat als je denkt iets gezien te hebben? Wat als je vermoedt dat twee mensen in gevaar zijn? Wat als niemand je gelooft? Vier dappere kinderen laten zich niet uit het veld slaan en maken samen een reis om anderen te helpen. Ze overwinnen hun angsten en leren elkaar en met name zichzelf beter kennen. 

Nederlandse première. Onderdeel van het Filmisreal kids programma. 

Hebreeuws met Engelse ondertitels.