KUNSTENISRAËL maakt mogelijkHIGH FIVE

02-11-12  Pollux, Amsterdam

Internationaal Storytelling Festival Amsterdam bestaat in 2012 vijf jaar. Dat is reden voor een feestje. In die vijf jaar heeft het festival een naam opgebouwd als het festival waar je nationale en internationale topvertellers aan het werk kunt zien.  In 2012 is dat niet anders. Opnieuw komen er vertellers uit verschillende landen naar Amsterdam om hun mooiste, beste en ontroerendste verhalen te vertellen. 

Dit jaar is het thema Andere Wereld. Net zoals afgelopen jaren worden verhalen uit verschillende streken op deze aardbol gepresenteerd. Op 28 oktober ligt de focus bijvoorbeeld in het bijzonder op Turkije en het Midden Oosten met de verhalen van Mullah Nassredin Hodja. Ook Joodse verhalen vinden dit jaar hun plek in het festivalprogramma met drie Israëlisch vertellers die voor het festival naar Nederland komen.  

Het festival begint dit jaar voor de vijfde maal! Reden voor een high five met een aantal van onze gasten die zich in dit openingsprogramma met een kort verhaal aan u voorstellen en benieuwd maken naar de rest van het festival! Met onder meer Clare Muireann Murphy, Michael Harvey, Mia Verbeelen, Veerle Ernalsteen, Raymond den Boestert en de Israëliers Yossi Alfi en Raphael Rodan.