KUNSTENISRAËL maakt mogelijkMIDNIGHT RISING

21-09-12  Stadsschouwburg, Groningen

Midnight Rising, een stuk voor zeven dansers en drie musici, is misschien wel de meest explosieve choreografie die Guy Weizman en Roni Haver tot nu toe maakten. In wilde decors hebben de performers het over serieuze thema’s, maar doorweven die met humor en entertainment. Midnight Rising gaat over de zoektocht naar gratie, begrip en verheffing. Over de vrijheid van geest, zelfs als het lichaam gevangen zit. Niet lichtvoetig, wel gewichtsloos, zoals het moment tijdens een concert, als de band dat ene nummer inzet en de menigte losgaat.

Club Guy & Roni is opgericht in 2002 door Guy Weizman en Roni Haver. De Club maakt en toert met meerdere producties tegelijkertijd die meestal geproduceerd zijn in Groningen.

Club Guy & Roni werkt op succesvolle wijze samen met dansers en andere kunstenaars uit de hele wereld om visies en ideeën te realiseren. In de zoektocht naar innovatie werkt de Club samen met kunstenaars uit andere disciplines zoals muziek, film, theater en beeldende kunst maar ook bètawetenschappers, filosofen en psychologen.

Het werken met Nieuwe Muziek is een belangrijk kenmerk in het werk van de Club. Componisten als Heiner Goebbels en Michael Gordon hebben op uitnodiging van de Club een originele partituur geschreven. Club Guy & Roni werkt ook samen met schrijvers als Judith Herzberg, ze schreef een speciale versie van L'Histoire du Soldat.