KUNSTENISRAËL maakt mogelijkMONDAY, LARISSA- THE PRACTICE OF SAVING

05-09-12  Rozentheater, Amsterdam

Israëlische choreaograaf Lilach Livne presenteert haar voorstelling “Monday, Larissa- The Practice of Saving” op het Amsterdam Fringe Festival.

“Monday, Larissa- The Practice of Saving” is een voorstelling die gaat over het vasthouden van bepaalde momenten in het leven en ze willen kopiëren om ze meer betekenis te geven. De tragedie van deze voorstelling zit hem in dat ze continu proberen om bepalende momenten in het leven te herdefiniëren en opnieuw vorm te geven, terwijl we allemaal weten dat dit nooit zal kunnen. Maar door het wel te doen vormen deze gefaalde pogingen nieuwe momenten, die een nieuwe betekenis krijgen, en door het te proberen hervormen we ook onze toekomst. Het is een oneindige cirkel van een eeuwig leven waarnaar ze zo verlangen. 

A festival on the brink of reality: tien dagen lang performance, live art, (muziek)theater, dans en ongeremde energie.

Het Amsterdam Fringe Festival is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival: een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Met 10 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 33 verschillende locaties.
Voor de Fringe is Amsterdam een stad die pas opbloeit bij kunstlicht. Een stad die ontwaakt bij schemering, een stad die gonst en broeit en die muzikanten, straatartiesten, theatermakers, goochelaars, slangenbezweerders, nerd-chique brainiacs, decorbouwers en post-avantgardisten aantrekt als een reusachtige magneet.