KUNSTENISRAËL maakt mogelijkLAND-RESEARCH

07-07-12  Theater Bellevue, Amsterdam

Het bezit van vruchtbaar land is wereldwijd en sinds oudsher de bron van conflicten. In de complexe realiteit van Israël is dit een dagelijkse strijd, van politieke fracties én van gewone mensen. 
Het is niet vreemd dat de Israëlische choreograaf Arkadi Zaides bij dit thema uitkomt. De ex-danser van de Batsheva Dance Company debuteerde in 2004 als choreograaf. Zijn werk is diep geworteld in de situatie van zijn thuisland. Zijn danstaal is fysiek, intens en persoonlijk. Zijn vorige stuk Quiet - wereldwijd met veel succes gespeeld - ging over het onbegrip tussen Arabieren en Joden in Gaza. "A whipping, beating and offensive work of art." (Dance Magazine New York) 

Land-research - een mix van dans, tekst, fotografie en muziek - gaat verder waar Quiet ophield. Zaides' nieuwe stuk voor vijf dansers gaat over de navelstreng die het individu verbindt aan zijn plek op aarde. En wat er gebeurt als die navelstreng doorgeknipt dreigt te worden.

www.arkadizaides.com
Concept, choreography and direction: Arkadi Zaides Performers: Raida Adon, Asaf Aharonson, Sva Li-Levi, Yuli Kovbasnyan, Ofir Yudilevitch Video arrangements: Daniel Landau Music: Tom Tlalim & Chen Wagner Light: Bruno Pocheron