KUNSTENISRAËL maakt mogelijkGRID2012 INTERNATIONAL PHOTO FESTIVAL

17-05-12 t/m 01-07-12  Wijnterminal, Amsterdam

Teen Spirit / Musrara – A social Manifesto 
Curator: Avi Sabag en Eyal Ben Dov 

De expositie Teen Spirit presenteerd het perspectief van de jeugd op een van de belangrijkste onderwerpen in het hedendaagse fotografie. Deze expositie is gecureerd door Avi Sabag en Eyal Ben Dov. 
Omri Barel, Orit Ishay, Elad Brami, Dudu Amoyal, Dafna Grossman en Lea Gold Holterman kijken naar een nieuwe generatie die opgroeit onder andere omstandigheden, in een wereld waarin de multinationale bedrijven het voor het zeggen hebben. De tentoonstelling is aan de ene kant internationaal- het documenteert verschijnselen die over de hele wereld zijn gevonden- maar is tegelijkertijd ook extreem lokaal, waarbij de sociale coördinaten van de stad Jeruzalem worden afgebakend als een microkosmos van de samenleving in Israël: Een multiculturele samenleving die heeft geweigerd na zoveel jaren samen te smelten in de maatschappij. De tieners van welke leeftijd dan ook, zijn te zien in verschillende soorten mode als markers van een sociaal – economische klasse; of op de achtergrond van hun dagelijks leven: plekken van vrije tijd, werk en verblijf. 

Musrara – A Social Manifesto is een project dat ook gecureerd is door Avi Sabag en Eyal Ben Dov. Deelnemende fotografen zijn Or Tesema, Eldad Rafaeli, Eyal Landesman, Asaf Elboher, Guy Yitzhaki, Gaston Zvi Ickowicz, Yael Brandt, Micha Simhon, Nevet Yitzhak, Soli Fordi, Micha Bar-Amen Meir Vigodar - The Black Panthers Project (historische fotografie). De expositie werpt een terugblik werpt op de activiteit van de Naggar School of Art van de afgelopen twintig jaar. De school ligt in de Musrara buurt van Jeruzalem, op de grens tussen het oosten en westen van Jeruzalem. Jeruzalem is aan de ene kant een van de meest gelovige, historische en politieke steden van de wereld en van het Midden–Oosten; maar aan de andere kant is het een kosmopolitisch stad met veel lagen van verschillende identiteiten en culturen, die de sociale en etnische problemen van de hele regio omvat. Deze tentoonstelling laat projecten zien die bedacht, geïnitieerd en gepresenteerd waren door de school. Deze zijn ontstaan door het observeren van onze directe omgeving.