KUNSTENISRAËL maakt mogelijkBOLLWERKLAB7-IDENTITIES: NO-MAD & ALL ABOUT

01-06-12  Korzo, Den Haag

Onder leiding van Andrea Boll onderzoeken de dansers en jonge choreografen Efrat Levy (I) en Alexander Gershberg (I/NL) hun identiteit en hun behoefte aan houvast in een leven tussen verschillende culturen. Bollwerklab 7 is de eerste aflevering van een drieluik met het thema 'identiteit'. Bollwerklab is het mobiele, spontane, choreografisch bolwerkende lab van Bollwerk. 

No Mad – Efrat Levy 
Efrat Levy ontleedt in haar solo "No Mad" twee staten van zijn: een nomade zijn en gek zijn. Benieuwd naar hun unieke kenmerken, vraagt ze zich af of het hier werkelijk om twee aparte staten van zijn gaat. Door middel van beweging wil ze de twee karakters, de nomade en de gek, combineren om de interactie tussen hen te accentueren. De solo is een kruising waar vragen over identiteit, afstamming, politiek en het ontstaan van dans op elkaar botsen. Nomad: traveller, wanderer, roamer Mad: Insane, out of one’s mind, crazy / Angry, furious, enraged, fuming / Frantic, hectic, manic / Foolish, silly, wild. / enthusiastic about, passionate about, devoted to, in love with 

Alexander Gershberg - All About 
"A gay son is the nightmare of every Jewish mother." Alexander nodigt het publiek uit om zijn unieke belevingswereld vol herinneringen, verhalen, dansen, muziek en beelden die samen de ‘mythologie’ van zijn leven vormen, te ervaren. Geïnspireerd op films van Almodóvar en surrealistische kunst is de voorstelling een collage van kleurrijke, provocerende, grappige en verdrietige verhalen, dansen en muziek.