KUNSTENISRAËL maakt mogelijkHET GROTE GEBEUREN: MEIR SHALEV EN AYELET GUNDAR-GOSHEN

07-11-15  Groninger Forum Bibliotheek, Groningen

Op zaterdagavond 7 november treedt in de Groningse bibliotheek een handvol bekende schrijvers, debutanten, dichters en muzikanten op tijdens literair festival Het Grote Gebeuren. Dit jaar is er speciale aandacht voor de Israelische schrijvers Meir Shalev en Ayelet Gundar-Goshen (zie foto). Zij worden geïnterviewd door radio-journalist Lex Bohlmeijer. Verder kunt u optredens verwachten van een aantal Nederlandse best-sellerauteurs als Connie Palmen, Herman Koch en Annejet van der Zijl. 

Meir Shalev: Een van de drie grote Israëlische schrijvers van dit moment is de ook in Nederland veel gelezen Meir Shalev (Nahalal, 1948). Hij brak in Nederland door met De vier maaltijden, maar ook De kus van Esau,De Duif en de jongen en latere boeken werden zeer gewaardeerd. 

Ayelet Gundar Goshen: Ayelet Gundar-Goshen (1982, Israël) heeft psychologie gestudeerd in Tel Aviv. Haar master volgde ze op met een opleiding Film & Script in Jeruzalem. Ze heeft inmiddels verschillende scripts, tv-programma's en korte films op haar naam staan. Daarnaast was ze redacteur en vocht ze voor de Israëlische burgerrechten. 
Foto: Alon Siga