KUNSTENISRAËL maakt mogelijkMIND THE ROAD

20-11-15  Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam

In Mind the Road van choreograaf Liat Magnezy, komen dans en techniek samen. Minicamera’s zijn aan het lichaam van de twee dansers bevestigd en de beelden worden geprojecteerd met een mobiele projector. De inspiratiebron voor deze voorstelling is de psychotherapie in haar ruimste vorm. Het doel is om perspectiefwisselingen binnen menselijke relaties te onderzoeken. Hoe werkt empathie? Is het mogelijk jezelf te zien door de ogen van iemand anders? 

In 7 hoofdstukken van ongeveer 7 minuten, gedreven door de speciaal voor de voorstelling gecomponeerde muziek, wordt een geësthetiseerd verslag getoond van de valkuilen, triomfen en conflicten die een therapeutisch gesprek met zich meebrengt. Ieder hoofdstuk geeft op theatrale wijze vorm aan vergeten en soms verdrongen subjectieve herinneringen en dromen die aan de basis liggen van ons gedrag in het hier en nu. 

Het werk van de choreograaf Liat Magnezy is niet alleen esthetisch, maar wordt gekarakteriseerd door een sterke politiek-sociale relevantie. Werkzaam sinds 2007 heeft zij een groot aantal dansvoorstellingen gecreëerd, die variëren van lokaal geproduceerde korte werken tot grote – op Europese schaal vertoonde – producties. Haar producties combineren pure danselementen met andere kunstvormen die resulteren in verrassende en vernieuwende voorstellingen. 

Choreografie: Liat Magnezy (NL/IL) Dans: Reut Aviran (NL/IL) & Suzana Gomes (NL/BR) Film/media: Joost van Veen (NL) Muziek: Petar Dundakov (BG) Dramaturgie: Hans Timmerman (NL) Productie: Stichting Dance Motion Pictures