KUNSTENISRAËL maakt mogelijkFARAN ENSEMBLE

23-04-15  Liberaal Joodse Gemeente, Amsterdam

Eigentijdse, akoestische muziek op oeroude instrumenten. Gad Tidhar, kamelenherder, Roy Smila, uit een klein woestijndorpje en Refael Ben Zichry, uit de hoge groene bergen: geïnspireerd door de natuur, hun omgeving en hun oeroude instrumenten brengen ze de magische klanken van het oosten tot leven. Na jaren de muziektheorie van het oosten gestudeerd te hebben, zijn de drie leden van het Faran Ensemble begonnen met het creëren van hun eigen unieke geluid. Zij schrijven en voeren composities uit, waarbij het oude geluid van het oosten gecombineerd wordt met een eigentijdse geest. Zij vinden inspiratie in de natuur, hun omgeving en hun oeroude instrumenten, zoals de oud en de kamancha. De muziek van het Faran Ensemble is een reis door klanken, landschappen en culturen van het oosten. 

Hun eerste live album werd opgenomen in 2012 en in 2013 werd het ensemble uitgenodigd voor een optreden in het ‘Krakov Festival of Jewish Culture’. Ook werd het Faran Ensemble uit 300 kandidaten uitgekozen om op te treden in het ‘Yellow Submarine Exhibition Festival’ in Jeruzalem. 

Ervaar een beleving van extase en sereniteit, meditatie en dans. Puur akoestische muziek en originele instrumentale composities zonder woorden en interpretatie, omdat muziek volgens de leden van het Faran Ensemble een avontuur is om te ontdekken.