KUNSTENISRAËL maakt mogelijkINTERNATIONAAL JOODS MUZIEK CONCOURS VOORRONDE C

15-09-14  Uilenburger Synagoge, Amsterdam

Van 13 tot en met 16 September 2014 vindt in Amsterdam het INTERNATIONAAL JOODS MUZIEK FESTIVAL plaats. Het belangrijkste onderdeel dit jaar is het 4e Internationaal Joods Muziek Concours, het enige concours voor Joodse muziek ter wereld. In de sfeervolle Uilenburger Synagoge strijden 18 ensembles (waarvan de helft uit Israël) om verschillende geldprijzen, concertboekingen en platencontracten. Op 16 september wordt het concours afgesloten met een grote finale in het Muziekgebouw aan ’t IJ.  

Deelnemers uit Israël in deze voorronde zijn: Cantor Itzchack Horovitz en QUARTETOUKAN.

Cantor Itzchack Horovitz
Cantor Itzchack Horovitz, Israëlisch staatsburger, is sinds 6 jaar woonachtig in Polen. Hij werkte enige tijd als Rabbi van de Krakauer synagoge. Horovitz zingt al sinds zijn jeugd, maar heeft pas een paar jaar geleden een professionele carrière opgevat. In 2013 in Krakow heeft hij een groep van musici verzameld waarmee hij nieuwe arrangementen van traditionele liturgische melodieën maakt. Zo wil hij melodieën uit zijn jeugd naar de 21ste eeuw brengen, waarbij Krakau de hoofdrol speelt als plaats waar het allemaal begon. 

QUARTETOUKAN
QUARTETOUKAN is een nieuw muzikaal project dat culturen en mensen door liedjes en melodieën samenbrengt. Hun muziek combineert Oost en West en vormt een zeldzame ontmoeting tussen Klezmer, Arabisch folkmuziek en Flamenco en tussen Fairuz, Bialik en Leah Goldberg. De unieke arrangementen zijn speciaal voor QUARTETOUKAN geschreven. Het project groeide uit een samenwerking tussen vier musici uit verschillende culturen, die samen spelen in een fascinerende muzikale reis die de multiculturele samenleving van Israël weerspiegeld. Deze reis leidt tot culturele rijkdom, laat mensen luisteren en legt zo een basis voor dialoog en menselijk harmonie.