KUNSTENISRAËL maakt mogelijkFOUAD MOHAMED & NIR DE VOLFF | COME AS YOU ARE

10-12-11  Grand Theatre, Groningen

Centraal in deze voorstelling staat de (dunne) scheidslijn tussen absurd en normaal gedrag, verbeelding en fysieke codes alsook de simpele behoefte van twee mannen uit het Midden-Oosten om samen te ontspannen en afstand te nemen van de (regionale) politiek.

Hoewel de twee mannen elkaar op een prachtige, serene plek in de Sinai woestijn ontmoeten, treffen zij elkaar op mentaal niveau in een staat van onrust. Tussen deze twee mannen ontstaat een gesprek, zowel op micro- als op macroniveau, gedoseerd met een flinke portie zwarte humor.

Zoals ooit werd gesteld in een Amerikaanse reclame voor Coca-Cola: “Voor ieder verkocht wapen in de wereld... delen 20.000 mensen een Coca-Cola.” Is dit een grap? Is het meelijwekkend? Of is het eigenlijk een beetje waar? Come as You Are nodigt u uit om te ontdekken wat een fris blikje Coca-Cola op het strand kan betekenen voor de Midden-Oosterse man.

Come as You Are is geproduceerd door Dancing on the Edge en Grand Theatre Groningen.

Mohamed Fouad woont in Caïro, Egypte, en is danser en choreograaf. Hij heeft meerdere voorstellingen geschreven en in een aantal ook gespeeld. Hij heeft onlangs zijn eigen dansgezelschap opgericht Ka'af

Nir de Volff woont in Berlijn en heeft een Iraaks-Nederlandse achtergrond. Hij is danser en choreograaf. Hij is de kracht achter het dansgezelschap Total Brutal, waar hij de hele wereld mee bereist. 

Haytham Safia woont in Utrecht en is een Israëlisch-Palestijnse muzikant en componist. Hij heeft acht cd's uitgebracht met Perzische, Balkan, Jazz en klassiek Arabische invloeden. Hij speelt live met de dansers mee op het podium.