KUNSTENISRAËL ondersteunt de presentatie van Israëlische kunst en kunstenaars voor een breed publiek in Nederland. Dit doen wij veelal in samenwerking met externe organisaties.

In eigen beheer, presenteren wij concerten van Israëlische musici. Ook zetten wij ons netwerk in op het gebied van financiële ondersteuning. Zowel kunstenaars uit Israël als Nederlandse culturele instellingen, die kunst uit Israël willen presenteren, kunnen voor advies een beroep op ons doen.

Voor publicitaire middellen werken wij samen met de onafhankelijke Nederlandse stichting Crescas, met een rubriek over Israëlische kunst en cultuur in hun wekelijkse nieuwsbrief. Ook op hun website vindt u actuele tips, geredigeerd door Natascha van Weezel.

 

In vervolg op onze onderzoeksreizen naar Israël werken wij tegenwoordig samen met de New Yorkse organisatie Artis, die o.a. virtuele atelierbezoeken en interviews met kunstenaars organiseert. Zij brengen – als de wereldsituatie het toelaat brengen – museumdirecteuren en -conservatoren naar Israël voor bijzondere ontmoetingen met kunstenaars in hun eigen ateliers. Hun focus op beeldende kunst en kunstenaars uit Israël maakt Artis uniek gepositioneerd om curatoren te voorzien van relevant en actuele informatie.

Sinds 2011 heeft KUNSTENISRAËL een indrukwekkend dossier opgebouwd van de projecten die o.a. door onze hulp gerealiseerd hebben kunnen worden. Kijk voor meer informatie in ons archief.

picture Paul Sixta Love-ism-sm kopie