KUNSTENISRAËL’s partnerorganisaties

Artis is een onafhankelijke non-profit organisatie die hedendaagse Israëlische kunst wereldwijd ondersteunt en promoot.

Crescas is een onafhankelijk instituut voor Joodse educatie aan volwassenen. Crescas heeft geen enkele formele binding met één van de Joodse kerkgenootschappen.

Andere relevante links

AIDA, association of Israel’s decorative arts, bevordert hedendaagse decoratieve kunstenaars uit Israël door ze in contact te brengen met een internationaal publiek, galeries, instituties en verzamelaars.

America-Israel Cultural Foundation heeft sinds 1939 een leidende rol gespeeld in het helpen ontwikkelen en financieren van vele grote culturele instellingen in Israël.

Asylum Arts is een wereldwijd netwerk van Joodse kunstenaars ter bevordering van hedendaagse kunst- en cultuurinitiatieven.

The British Friends of the Art Museums of Israel (BFAMI) is een non-profit organisatie die educatieve programma’s in kunst musea in Israël ondersteunt.

CultureBuzz brengt het beste van Israël’s cultuur op deze pagina samen, inclusief interviews en optredens van Israëlische artiesten in zowel Israël als daarbuiten.

European Cultural Foundation biedt reissubsidies voor o.a. kunstenaars uit Israël met hun programma ‘STEP Beyond Travel Grants’.

Fresh Paint Contemporary Art Fair, Tel Aviv, is Israëls grootste, meest invloedrijke jaarlijkse kunstfestival.

Outset Contemporary Art Fund is een filantropische organisatie die nieuwe kunst in musea wil bevorderen.

Kinetis is een educatieve non-profit organisatie gericht op het promoten van Israël’s creative en innovatieve kant, zowel in Israël als daarbuiten.