KUNSTENISRAËL Magazine informeert over de achtergronden, doelstellingen, het beleid en het reilen en zeilen van het cultuurfonds, en introduceert een aantal mensen achter de schermen.

In de eerste editie staan interviews met bestuursvoorzitter Els Swaab, directeur Ken Gould, en verschillende partners en ontvangers van steun van financiële en publicitaire ondersteuning van KUNSTENISRAËL. Centraal Museum directeur Edwin Jacobs vertelt over de impact van de door KUNSTENISRAËL georganiseerde kunstverkenningsreizen, en de ambassadeur van Israël Haim Divon vertelt over het culturele klimaat in zijn moederland. Onze scout Tal Yahas presenteert vanuit Israël ook een aantal aanstormende talenten.

De tweede editie focust op de toekomstplannen van KUNSTENISRAËL, waaronder een keur aan Israëlische dans in de Amsterdamse Stadsschouwburg, het Nederlandse debut van theatermaker Yael Rasooly, de tweede editie van de succesvolle jazzshowcase in het Bimhuis, ‘A Night in Tel Aviv’ en plannen van het Haagse Museum Meermanno om typografische kunstenaar Oded Ezer naar Nederland te halen. Een interview met de directeur van het Goethe-Institut geeft inzicht in de rol van cultuurinstituten zoals KUNSTENISRAËL bij het presenteren van nieuw talent. Het hoofdartikel vertelt over de meest recente onderzoeksreis voor conservatoren van vooraanstaande Nederlandse musea (o.a. het Stedelijk, Van Abbe en Boijmans van Beuningen).