AgendaLETĀ€™S DANCE! [TZEADIM]

08-06-13  Bioscoop Het Ketelhuis, Amsterdam

Filmisreal, het festival voor nieuwe Israƫlische cinema vindt dit jaar vindt voor de zesde keer plaats in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, voor het eerst in de maand juni.
Filmisreal 2013 vertoont de beste en nieuwste films uit IsraĆ«l. Dit jaar hebben we de meeste fictiefilms ooit en maar liefst 20 Nederlandse premiĆØres weten binnen te slepen.

Zoals elk jaar biedt Filmisreal weer een veelvoud aan filmvertoningen, nagesprekken met filmmakers, studentenfilmcompetitie met een publiekjury, de festival-lounge en nog veel meer. 

De films zijn dit jaar verdeeld in drie themaā€™s: Film is liefde, waarin het wankele evenwicht tussen houden van, seksualiteit en lust onder de loep wordt genomen, Film is terugkijken, waarin IsraĆ«l als relatief jong land terugkijkt op haar eigen geschiedenis, met een nieuwe en frisse blik, en Film is perspectief waarin een veelheid aan perspectieven getoond wordt op het conflict in IsraĆ«l, vanuit de Joods-IsraĆ«lische, Arabische-IsraĆ«lische en Palestijnse kant. Hoe werkt het conflict door in het leven van alledag en de dagelijkse keuzes die mensen maken? 

De swingende documentaire Let's Dance laat IsraĆ«l als nieuw en inspirerend dans-land zien. De film toont de geschiedenis van dans in IsraĆ«l. Wat kleinschalig begon met volksdansen in de kibboets heeft zich ontwikkeld tot een nationaal en internationaal succesverhaal op het gebied van moderne dans. De bloeiende dans-cultuur in IsraĆ«l heeft inmiddels generaties van dansers en choreografen opgeleid. Door middel van de werken van grote choreografen Ohad Naharin, Rami Be'er, and Yasmeen Godder laat Letā€™s Dance een uniek onderdeel van de IsraĆ«lische maatschappij zien. Stilzitten is bijna niet mogelijk. Documentaire, Hebreeuws met Engelse ondertitels.