AgendaMICHAEL TSALKA & ALON SARIEL

05-03-15  Liberaal Joodse Gemeente, Amsterdam

Mandoline speler Alon Sariel en virtuoos concertpianist Michael Tsalka nemen ons mee in een muzikale wereld vol poëzie, stilte en dans. Met werken van o.a. Bach, Hummel, Ben-Haim, Ullmann en Bartók. 
Alon Sariel is een van de meest veelzijdige jonge talenten uit Israël met een dubbele carrière als instrumentalist en dirigent. Zijn poëtische gevoel voor stijl en innovatieve benadering van de mandoline, hebben hem wereldwijd lovende kritieken opgeleverd. Hij heeft diverse albums geproduceerd voor verschillende labels, waarop hij o.a. te horen was op ’s wereld eerste opname van Ben Haim’s Sonata a tre voor mandoline, gitaar en klavecimbel.
Michael Tsalka heeft als Israëlische concertpianist vele prijzen gewonnen in Europa en de Verenigde Staten. Met een uitzonderlijke virtuositeit speelt hij repertoire van vroege barok tot aan hedendaagse muziek op moderne piano, klavecimbel, fortepiano en orgel. Zijn volle concertagenda brengt hem over de hele wereld met recente optredens in o.a. het Boston Early Music Festival, de Forbidden City Hall in Beijing, het Bellas Artes Theater in Mexico City en de Hermitage in St. Petersburg. In 2015-2016 zal hij 14 aan hem opgedragen wereldpremières uitvoeren door 11 componisten met verschillende nationaliteiten.